BAKÜ TURU 3-6 NISAN

BAKÜ TURU 3-6 NISAN

1.Gün (04/03/2020) Bakü mimarisi,Kaleleri ve Anıtları Turu (Şirvanşahlar Sarayı ve Kız Kulesi ziyareti ile).
Şirvanşahlar Sarayı
Şirvanşahlar Sarayı, Azerbaycan mimarisinde (Şirvan-Abşeron ) Bakü'nün iç kentinde bulunan en büyük anıtıdır. Kompleks, Divanhane Sarayı'nın ana binasını, mezar yerlerini, tek minaresi olan Şah'ın camisini, Seyid Yahya Bakuvi'nin türbesini, doğudaki portalı - Murad kapısı, rezervuar ve hamam kalıntılarını içerir.
 
Kız Kulesi
Yerel olarak Azerbaycan'ın Bakü kentinde bulunan Gız Galası olarak da bilinen Kız Kulesi, 12. yüzyılda inşa edilmiştir. 15. yüzyılda tarihlenen Şirvanşahlar Sarayı ile birlikte, 2001 yılında UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesinde 3.katagori altında yazılan, tarihi eserlerden oluşan bir topluluk oluşturur.
Cuma Camii
Tarihi İçeri Şehir'de bulunan cami, birkaç kez yeniden inşa edilmiştir. Mevcut Cuma Camii, 1899 yılında Bakü tüccarı Hacı Shikhlali Dadashov'un finansmanı altında inşa edilmiştir. Alanda bir Zerdüşt tapınağının izleri vardır. 1437 yılında inşa edilen bir minare Cuma Camii'ne bitişiktir.
Çift Kapı, Pazar Meydanı, Kervan Saray vb.
Nizami Caddesi
Caddenin tarihi Bakü'nün 1864 şehir planlama projesine kadar uzanabilir. Caddenin şehir merkezi batıdan doğuya doğru uzanır. Şehrin dağlık kesimindeki Abdullah Şaik Caddesi'nden başlar ve Sabit Orujov Caddesi'ndeki demiryolu yatağında, “Kara Şehir” de Şah İsmail Hatayi'ye  anıtının yakınında sona erer.Çeşmeler Meydanı'nda başlayan ve Rashid Behbudov Caddesi'nde sona eren trafiğe kapalı bölümdür. 
 
14:00 Öğle Yemeği
Nizami Caddesi ve Bulvarı'nda serbest zaman.
 
2.Gün (04.04.2020) Otelde kahvaltı.
Ateşgah ateş tapınağı ve yanan dağ turu
1. Ateşgah Ateş Tapınağı
2. Yanan Dağ
Bakü merkezine 30km uzaklıktaki Surahan’ı köyünün eteklerinde apşeron yarımadasında bulunan ateşgah tapınağı, Zerdüştler, Hindular ve Sihler tarafından farklı zamanlarda saygı gördü. Tapınağın mevcut yapıları XVII. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Kazılar sonucunda burada çok daha eski eserler keşfedildi.Bakü'ye 30 km.
Mahammadli köyünde Yanardağ olarak bilinen bir yerde, yüzeye sızan doğal gaz, bu dağa (adı 'yanan dağ' olarak tercüme edilir) ünlü 'yanan' görünümünü verir. Bugün Yanardağ rezervi, ülkeyi ziyaret eden turistler için favori bir destinasyondur. Dağ, kırmızı laleye benzeyen ayağından zirveye kadar alevlerle kaplı görünüyor.

Otobüs Gezisi - Şehir Turu.
Haydar Aliyev Merkezi
Haydar Aliyev merkezi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Haydar Aliyev Caddesi üzerine kurulmuş bir kültür merkezidir. Merkez, bir oditoryum (kongre merkezi), müze, sergi salonları ve idari ofisleri içeren karmaşık bir yapıdır. Adı Azerbaycan Cumhuriyeti'nin üçüncü cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'den alıyor. Merkezin projesi 2007 yılında mimar Zaha Hadid tarafından geliştirildi. Haydar Aliyev kültür merkezi, modern Bakü'nün sembollerinden biri olarak kabul edilir. 
 Konukların göreceği bulvar boyunca yürüyün: halı müzesi, Bakü Venedik, Dönme dolap, yat kulübü
Azerbaycan'ın en yüksek yapısı olan Bakü TV kulesinin konumundan Bakü Körfezi manzarasına sahip bir şehir panoraması açılıyor. Geniş formatlı bir inceleme, metropolün ölçeğini ve karşıt mimarisini değerlendirmenizi sağlar.
 
Dağ kenarında yer alan şehir, eski bir amfitiyatro, Hazar Denizi kıyılarını çevreleyen çok seviyeli, yarım daire prensibi üzerine inşa edilmiştir.
Gezi rotası, Bakü'nün orta kısmından ana ve tarihsel olarak önemli mimari nesnelerden geçer.
 
3.Gün (05.04.2020) 10:00 Kahvaltı otelde.
09:30 - 14:00. Kobustan Milli Parkı Turu
Kobustan veya başka bir adla Bakü'ye yaklaşık 70 km mesafede bulunan Petroglif Müzesi (açık hava müzesi). Tarih öncesi kaya çizimleri - petroglifler - dünyadaki insan evriminin bir sanat arşivi.
Kobustan Beyukdash, Kichikdash, Djingirdag ve Shighgaya dağlarında, Taş Devri Azerbaycan tarihinin ve devam eden dönemlerin - kayalık tablolar, insan kampı, mezar taşları vb. - mağaralar, kayalar ve taşlı topaklar duvarlarında ilkel insanlar tarafından oyulmuş petroglifler. Söz konusu ilkel sanat eserleri, eski Azerbaycan halklarının kültürünü, ekonomisini, dünya görüşünü, geleneklerini ve geleneklerini yansıtır.
Çamur volkanları üzerinde yolculuk
Çamur volkanlarının sayısı ile Azerbaycan dünyada ilk sıradadır. Dünyada ki yaklaşık 2000 çamur yanardağının  350'den fazlası Azerbaycanda bulunmaktadır. Çoğu Kobustan bölgesinde yoğunlaşmıştır.
Aktif çamur volkanları grubu Dashgil;
Kobustan Müzesi'nin doğusunda bir grup aktif yanardağ Dashgil vardır. Çamur volkanlarının kraterinin yakınında ziyaret edebilir, tırmanabilir ve sıvı kilin fışkırmasını izleyebilirsiniz. Mars gezegenindeymişsiniz gibi güzel bir manzara (bilim adamları bir benzetme yaptı ve Kobustan bölgesindeki yüzey Mars gezegeninin yüzeyine çok benziyor) ve sürekli çamur gurgle doğaüstü bir yüzey hissi yaratıyor.
“HAZAR BALIK EVİ” restoranında öğle yemeği

4.Gün Ganjlik Alışveriş Merkezi, 28 Alışveriş Merkezi, Park Bulvar Alışveriş Merkezi
Otelde sabah kahvaltısı.
Boş zaman.
Havalimanına transfer.
Kalkış.

 




Invite Tourism
Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre onlara en iyi ve en lüks otel imkanı, uçak bileti ve tur imkanları sunan Invite Turizm,çalıştığı otel sayısı ve hizmet çeşitliliğiyle müşterilerine unutamayacakları tatiller ve deneyimler sunmaktadır. Ayrıca ek hizmetlerimizi de Invite bölümünden bulabilirsiniz.Siz de Invite Turizm'in ayrıcalıklı müşterileri arasında yer alabilir ve tatilinizin tadını çıkartmaya başlayabilirsiniz. 
Kampanyalardan Haberdar Olmak İçin
19 Mayıs Mah. Halaskargazi Cad.
Nar Apt. No:186/5
Osmanbey  - İstanbul
Tel : +90 2122346601
Faks : +90 2122346602
E-Posta : info@invitetourism.com